به گزارش پایگاه خبری صنعت ایران، با توقف خطوط تولید قطعه و خودرو و تعطیلی سراسری و ماندن مردم در خانه و درنتیجه کاهش تقاضا برای خرید خودرو به خاطر شیوع جهانی کرونا، فروش جهانی خودرو در سرازیر تندی قرار گرفت. یک نظرسنجی که توسط مؤسسه Ifo انجام شده نشان می دهد که بخش صنعت خودروی آلمان در پایین ترین حد خود از سال ۱۹۹۱ قرار گرفته است.
دولت ائتلافی آلمان که تحت کنترل اشتراکی دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی اداره می شود از روز سه شنبه ۱۳ خرداد بسته محرک اقتصادی را که ارزش آن ۸۰ میلیارد یورو است ارائه خواهد کرد.
بُنی که به خریداران خودرو اختصاص یافته برای محصولات برقی است و تا پایان سال ۲۰۲۰ بیشتر مهلت ندارد. البته این پیشنهاد دولت آلمان با موانع زیادی رو به رو است. نوربرت والتر-بورهان رئیس حزب سوسیال دموکرات در مصاحبه با رویترز گفت که طرفدار حمایت از صنعت خودرو است ولی علاقه ای ندارد که کمک های دولت به سمت خرید خودروهای درون سوز (احتراق داخلی) (بنزین یا گازوئیل سوز) هدایت شود و آن را مسیر نادرستی می داند. وی می گوید: «اگر قرار است دولت یارانه (سوبسید) بدهد، بهتر است که به سمت قوای محرکه جایگزین تغییر جهت دهد. اگر تخفیفی قرار است داده شود باید به خرید خودروهای برقی تعلق بگیرد.»
برنامه اقتصادی دولت این گونه پیش بینی کرده است که به ازای هر خودرو ۲۵۰۰ یورو مشوق در نظر گرفته شود. برای خودروهایی که از لحاظ مصرف سوخت بهینه تر هستند ۵۰۰ یورو بیشتر در نظر گرفته می شود. برای خودروهای برقی ۱۵۰۰ یورو بیشتر و برای هیبریدی ها ۷۵۰ یورو بیشتر از پایه در نظر گرفته شده است.
برخی از سیاست گذاران اعتقاد دارند که مشوق ها نباید فقط به نفع یک صنعت اختصاص پیدا کند و اگر هم بسته حمایتی در نظر گرفته می شود باید روی سیاست های آب و هوایی تأثیر مستقیم داشته باشد.