به گزارش شبکه تلویزیونی اقتصاد ایران، بورس تهران امروز کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی را هم پس گرفت و شاخص کل تا ساعت ۱۱ صبح با ۳۵ هزار واحد رشد به یک میلیون و ۲۶ هزار واحد رسید. بازار سرمایه درماه های گذشته به شدت پرنوسان و نزولی بوده است و روند صعود مجدد آن از یک ماه پیش و چند روز بعد از اعلام نتیجه انتخابات آمریکا شروع شد و از دو هفته پیش و با اجرای محدودیت ها روندی به شدت صعودی به خود گرفت. موضوعی که نگاه به روند حدود دو ماهه کار بورس هم آن را به خوبی نشان می دهد؛ شاخص کل در اوایل مهرماه روی عدد یک میلیون ۵۰۰ و ۵۰ هزار واحد بوده است و بعد در نیمه آبان تا مرز یک میلیون ۱۰۰ هزار واحد نزول کرده و پس از آن روندی صعودی در پیش گرفته و امروز از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دوباره عبور کرد و در واقع کانال قبلی خود را پس گرفت. تحولات بورس در سه هفته گذشته بسیاری از سرمایه گذاران را دوباره به این بازار که حتی کرونا هم نتوانسته آن را شکست دهد، امیدوار کرده است. دیروز ارزش کل بازار سهام بیش از ۱۰۰هزار میلیارد تومان افزایش یافت و جمع کل ارزش بازار سهام به ۷۱۸۰هزار میلیارد تومان رسید.
همچنین آمارها نشان میدهد که جمع کل درآمد شرکتهای بورس از آخر آبان پارسال تا پایان آبان امسال نزدیک به ۷۵درصد رشد کرده و از ۱۱۰هزار میلیارد تومان به ۱۹۲هزارمیلیارد تومان افزایش یافته است. بخش عمده این رشد ناشی از رشد تورم و رشد ارزش اسمی محصولات کارخانهها و شرکتهاست و هنوز مشخص نیست با درنظرگرفتن هزینههای تولید، حاشیه سود شرکتهای بورس چقدر تغییر کرده است. با این حال دادههای موجود پیام آور ارقام جالبی برای سهامداران است و نشان میدهد که شرکتهای بورس عملکرد عجیبی در تولید سود در یکسال داشتهاند؛ رشدهایی که شاید در کمتر کشوری اتفاق بیفتند. این اطلاعات نشان میدهد بهطور میانگین درآمد ۴۴٫۴درصد از صنایع بورس در یک سال گذشته تقریبا ۲برابر شده است. همچنین در این میان درآمد ۲۲درصد از صنایع هم رشدی بیش از ۲۰۰درصد داشته اند. از مجموع کل صنایع بورس، ۳صنعت زراعت، بانکداری و هلدینگها با بیشترین میزان افزایش درآمد مواجه بودهاند.
در این بین کارشناسان بر این باورند که در ماههای باقی مانده از سال جاری روند رو به رشد سود آوری شرکتهای بورس حتی شتاب بیشتر میگیرد چرا که اثر عمومی گرانی محصولات درصورتهای مالی شرکتهای بورس هنوز محاسبه نشده است. در این بین تحلیلگران تکنیکی بر این باورند که در صورت عبور شاخص از محدوده یک میلیون و۶۰۰هزار واحد این پتانسیل در شاخص وجود دارد که تا سقف قله قبلی یعنی محدوده ۲میلیون واحد حرکت کند. به اعتقاد تحلیلگران بنیادی نیز هم اکنون سوختهای بنیادی برای رشد شاخص مهیاست و احتمالا روند صعودی شاخص کماکان ادامه خواهد یافت. گزارشهای مربوط به عملکرد و میزان سودآوری شرکتهای بورس که یکی از عوامل مهم در رشد شاخصهای بورس بوده بیانگر آن است که روند سودآوری شرکتهای بورس بهنحو مطلوبی در حال افزایش است و این عوامل میتواند زمینه تداوم حرکت صعودی شاخص بورس باشد.